Grannen rest

astuen


Enkelt koncept! Pizza, rejäla sallader och en burgare utan dess like. Varje dag dyker en ny besökare upp på alá carté menyn. Några väl valda för och efterrätter.

pizza

Grupper.  Fika eller lunch på bussresan? det fixar grannen! kalas eller fest? Fixar grannen! lunchpaket till stranden? det fixar grannen! Vi jobbar mycket med grupper oftast med en helhetslösning inklusive boende tillsamman med Action Club eller STF vandrarhem Lärbro. Men du är välkommen även om du bara vill att vi ska ordna ett litet party. Hör av dig till reception på 0498225030 eller niclas@grannen.se så berättar vi mer.

sallad

Hela anläggningen byggdes 1939 och var då Sveriges största krigssjukhus och ett av få som verkligen var i drift (bilden ovan är från läkarmässen). 1956-1995 vart det kriminalvård som gällde och en och annan kändis var nog på besök. Så från sjukvård via kriminalvård till friksvård är vår historia Vi förvaltar en allvarlig historia men vårt största mål nu är att du ska få en så bra uppelevlse som möjligt . Vårt vandrarhem har totalt 34 rum i tre olika hus på andra sidan vägen.  ”Känn ditt land” är Svenska Turistföreningens motto och därför har vi valt att ingå i deras kedja. 

softa

Action club är träningsanläggningen som förut hette Helheten (gym). Vi tror på en differentierad träning och att det ska vara coolt att leva. Du får gärna nörda ner dig i din grej men du måste även ha modet att träna utanför din komfortzon. Vårt uppdrag är att lära vuxna människor att leka igen. Gym, strongman, utegym Barcelona style, Yoga, Poledance, Kettlebell, Suppar, Dykning, Enhjulningar och allt annat man kan stå på och åka på. Vare sig det har motor eller ej. Vi käkar nyttigt men gillar även lata stunder i hängmattan med bira och pizza. -som sagt det ska vara coolt att leva och det gör man med variation och en stor portion YES MAN

Restaurangen Grannen öppnade egentligen redan 1996 och i ett hastigt infall köpte vi en pizzaugn, skulle testa lite. Föga anade vi att vår okunskap på pizzaområdet skulle leda till succé. Snabbt blev pizzan omtalad, fast Vi vill egentligen ju köra vårt ”fancy” Gotländska stuk (jag var 20 år) vi fick ge oss, tydligen var vi ju kungar på pizza.
Vandrarhemmet hade vi haft sedan tidigare, 1999 öppnade vi gymmet Helheten. Levde som konferensanläggning med inriktning på träning, 35 anställda och skittrist. Det säg att man ska brinna för det man gör. 2010 småglödde jag bara så ut med konferens konceptet Och min snälle bror tog över restaurangen i egen regi. 2016 fick Thomas möjligheten att vara med in TV-showen Kniven mot strupen. En rolig och lärorik upplevelse upplevelse dock med tv:s sedvanliga vinkling för största möjliga spänning. Hela filmteamet var kanon och vi hade massor med kul när vi spelade in. Utgången av programmet blev väl för restaurangen och Astuen testade konceptet under 2016 och 2017. MEN det är ju PIZZAN ni vill ha, det vet vi nu, den hårda vägen.

Så nu är det 2018. Grannen är tillbaka! Thomas är kvar vid Pizza bänken. Tillsammans tar vi nu ett helhetsgrepp och välkomnar Astuen in i Action Club familjen. Men framför allt önskar jag er välkomna på en ny och spännande resa / Niclas.